Начало Новини Актуално Осъдиха Марио Николов на 10 години затвор за източване на пари по САПАРД, Людмир Стойков - невинен

Осъдиха Марио Николов на 10 години затвор за източване на пари по САПАРД, Людмир Стойков - невинен

Актуално

Софийският градски съд произнесе присъдите по делото за източване на средства по програмата САПАРД. Бизнесменът Марио Николов бе осъден на на 10 години лишаване от свобода, съпругата му Мариана на 8 години, а останалите четирима от подсъдимите получиха 6 годишни присъди. Съдът оправда бизнесменът Людмил Стойков и вдигна наложената забрана върху имуществото му.

В решението на съда е записано още, че осъдените трябва да възстановят сумата от 13 милиона лева, която е била присвоена от групата, съобщи actualno.com. По-рано днес заместник-главният прокурор Бойко Найденов заяви, че очакването на прокуратурата по делото Николов-Стойков е, че доказателствата са достатъчни за осъдителна присъда, но ако не е, ще има обжалване.
Припомняме, че Марио Николов и Людмил Стойков са подсъдими за изпирането на 7.5 млн. евро, източени от САПАРД. Според прокуратурата парите са изпрани през регистрираната в САЩ офшорна фирма Кингстън ентърпрайсис. Дружеството е собственост на двама кипърски граждани, а с пълномощно сметките и дейността му са ръководили Марио Николов и Елза Радкова, с която Стойков живее на съпружески начала. След това парите са инвестирани в курорта Дюни, чиито собственик беше Стойков.


 

Още новини