Начало Новини Актуално Осъден на затвор изчезна

Осъден на затвор изчезна

Актуално

Осъденият от Районен съд - Стара Загора, на 5 години и половина ефективно лишаване от свобода и глоба от 7000 лева за международен трафик на хора Петър Георгиев Досев за втори пореден път не се яви пред Окръжния съд, за да обжалва присъдата си.

В първото съдебно заседание той беше обявен за общодържавно издирване, а наложената му мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 2000 лв. остана в полза на държавата.
По време на процеса в Районния съд, заедно с Досев, задочно беше осъден и братовчед му Петър Досев Митев на 7 години затвор и глоба от 10 000 лева. Той пък е обявен за общодържавно издирване още от хода на досъдебното производство, пише вестник Старозагорски новини.
Въпреки тези обстоятелства, Старозагорският окръжен съд счете, че делото може да бъде гледано без присъствието на подсъдимите, и обяви, че ще се произнесе в едномесечен срок. Защитата поиска разпит на нови свидетели, очна ставка между две от пострадалите жени и отвод на прокурора, но исканията им бяха отхвърлени.
Двамата братовчеди са започнали престъпния си бизнес през октомври 2003 година и са продължили до февруари 2005 г., когато властите установяват престъплението. Прокуратурата е установила, че двамата са склонили 4 пълнолетни жени да напуснат страната, за да проституират в град Аахен, Германия.

Още новини