Начало Новини Актуално Организатори на благотворителна вечер търсят подкрепа за Старозагорската опера (видео)

Организатори на благотворителна вечер търсят подкрепа за Старозагорската опера (видео)

Актуално

Организатори на благотворителна вечер търсят подкрепа за Старозагорската операЗа пета поредна година 16 неправителствени организации и клубове от Стара Загора заедно организират коледно събитие под надслов Коледна трапеза на обединена Европа и подчинено на една обща благотворителна кауза. Тази година събитието е в подкрепа на Старозагорската опера.

То ще се проведе на 12 декември 2013 г. от 19,30 часа в Операта.

Програмата на благотворителната вечер включва концерт от мюзикъли и коледни песни от 19,30 часа. В него ще вземат участие солисти, хорът, оркестърът и балетът на Държавна опера Стара Загора. Диригент е Красимир Къшев, а режисьори – Славчо Николов и Георги Динев. хореографията е на Алида Бонева.

Самата Коледна трапеза на Обединена Европа е във фоайето на Операта, след концерта. На нея ще бъдат поставени традиционни български блюда и коледните сладки, тиични за всяка от 28-те страни членки на Европейския съюз. Те ще бъдат приготвени от ученици на Професионална гимназия по обществено хранене Райна Княгиня – Стара Загора. Програмата включва още дегустация на вина и на кулинарни продукти от България, Гърция и други балкански страни, благотворителен търг на колекционни вина и кулинарни изкушения и благотворителна томбола. По време на Коледната трапеза също ще има изпълнения на балета и солисти от Операта.

Присъствието на събитието става срещу предварително закупен куверт. Събраните средства са предназначени изцяло за подкрепа на благотворителната кауза - подкрепа на операта в Стара Загора. Конкретно с парите могат да бъдат закупени билети и предоставени на хора, които ценят оперното изкуство, но нямат средства, за да посещават представленията. Могат да се закупят декори и костюми за постановките, но съществуват и други идеи, които се обсъждат. Тази година се очакват повече от двеста старозагорци и гости на града да присъстват на това уникално събитие.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора и всички останали организатори, които са партньори при провеждането на благотворителното събитие: Европа Директно, Агенция за регионално икономическо развитие, Обществен дарителски фонд, Клуб на работодателя, Ратари клуб, Ротаракт клуб, Интеракт клуб, Иннер Уийл клуб, Лайънс клуб – Августа, Лайънс клуб – Тракия, Зонта клуб, Младежки общински съвет, Екоцентър, Граждански клуб ЛИПА и Младежка банка - се обръщат към старозагорци и към представителите на бизнеса с молба за подкрепа.

Разчитаме Вашата съпричастност и щедрост да помогнат за реализирането на тази благородна идея, срещу което, освен удоволствието от подкрепата, ще получите благодарността на организаторите, поднесена по подходящ начин по време на събитието и след това. При желание бихте могли да поставите банер или рекламен щанд с ваши продукти и рекламни материали във фоайето на Операта, се казва в обръщение на организаторите към предприемачите.  

За допълнителна информация, предложения за предоставяне на хранителни продукти и за закупуване на куверти можете да се обръщате към Търговско-промишлена палата - Стара Загора та тел. 042/ 626297; office@chambersz.com, Стара Загора, ул. Георги Раковски 66.

Още новини