Начало Новини Актуално Опит за преврат в младeжкото БСП

Опит за преврат в младeжкото БСП

Актуално

На 25 ноември т.г. е бил направен опит за преврат в младежкото обединение на БСП - Стара Загора. Поне така определи случилото се неговият председател Борис Боричев. В хотел Верея на въпросната дата се е състояло извънредно събрание с участието на тридесетина младежи, без законно избрания председател Боричев, с една-единствена точка - отчет за изминалите избори.

На събранието е била приета оставката на Боричев, сменено е било 7-членното ръководство и е бил избран нов председател - Деляна Начкова. По думите й форумът е бил свикан по искане на две трети от 52-мата членове на организацията, които са искали смяната на председателя Борис Боричев. Мотивите са, че не е положил усилия по време на предизборната кампания и младежите не са доволни, не се е появявал в предизборния щаб, не е провеждал събрание повече от година, каза пред медията ни Диляна Начкова. Тя самата не била присъствала на събранието, но според нея то е напълно легитимно и протоколът ще бъде изпратен в централата на БСП в кратък срок.
Това не отговаря на истината. Съгласно устава на БСП, аз мога да бъда освободен от длъжността председател само от хората, които са ме избрали. А на т.нар. извънредно събрание във Верея е имало 30 и няколко човека, от които само 4-5 са членове на младежкото обединение на БСП - Стара Загора, а останалите са неизвестни за мен хора, коментира пред медията ни Борис Боричев.
За разлика от Общинския съвет на БСП в Стара Загора, за който е известно, че от доста време има няколко фракции, младежката структура на партията беше единна. До петък - когато беше направен опит за преврат.
Тези, които стоят зад разцеплението, са хора на Бойчо Биволарски, който се опитва да запази поста си на председател на БСП - Стара Загора, и да направи паралелна младежка структура, и то по най-бързия начин, за да може да каже - ето, виждате ли, мене младите хора на БСП ме подкрепят, коментира Борис Боричев. Той не скри, че не споделя начина, по който Биволарски е работил по време на предизборната кампания, и че е подкрепил хората, които искат неговата оставка.
Аз не съм желевист, не съм трифонист, не съм бойчовист, аз съм член на БСП и такъв ще си остана. Но за да остане БСП - Стара Загора, като организация, тя трябва да продължи без доц.Бойчо Биволарски. С Биволарски начело ние сме обречени, категоричен е Боричев.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини