Начало Новини Актуално Опиративна програма Конкурентоспособност предоставя на фирмите 49 млн. лева

Опиративна програма Конкурентоспособност предоставя на фирмите 49 млн. лева

Актуално

евро конкурентоспособност

Български фирми имат възможност да внедрят международно признати стандарти и да въведат модерни системи за управление с финансиране от опиративна програма Конкурентоспособност. Предвидени са 49 млн. лева и парите ще бъдат дадени безвъзмездно на компаниите, спечелили проекти по схемата.

Към момента са подписани над 200 договора. Основната цел на процедурата е да допринесе за насърчаване на конкурентоспособността на българските предприятия. От началото на май 2012 г. междинното звено и управляващият орган на оперативната програма се сляха в една структура. Функциите на междинно звено бяха отнети от Агенцията за малки и средни предприятия. Въпреки че насърчаването на конкурентоспособността на българския бизнес е сред основните приоритети на правителството, в момента няма назначен ресорен заместник-министър в икономическото ведомство.

Първоначално постът бе заеман от Евгени Ангелов, който премина в съветническия екип на президента. Неговото място бе заето от Жулиета Хубенова, под чието ръководство се осъществи сливането на междинното звено и управляващия орган на оперативната програма. Хубенова обаче бе освободена от поста по нейно желание.

Още новини