Начало Новини Актуално Опашки пред Агенцията по вписвания в Стара Загора

Опашки пред Агенцията по вписвания в Стара Загора

Актуално
агенция по вписванията Стара Загора

По списък се влиза за пререгистрация на фирма, чака се с часове пред Агенцията по вписвания в Стара Загора. По думите на чакащите, хората идват в 5 часа сутринта, за да напишат имената си в списъка, който се правел ден за ден. В петък около 11 часа поне 30 души се бяха наредили в очакване на реда си.

Списъкът е изготвен в 5 часа сутринта, а към 11 влезе 15-ият по ред, разказаха чакащите хора.

Идвам за пререгистрация на едноличен търговец, разбрах, че се говори, че срокът е удължен, но независимо от това смятам да не отлагам, колкото по-рано се свърши това – по-добре. За съжаление, трябва да се чака, оплака се Милица Желева.

Откъде да знам удължен ли е, не е ли, не вярвам на казал-рекъл. Дойдох тук да питам, никой нищо не казва, затова ще стоя, докато ми дойде редът, жалва се 76-годишният Иван Желев.   
Желев е дошъл сутринта в 5 часа и е номер 28. Пристигнал е предишния ден в 7:40 часа, но списъкът стигнал до 57-и номер.

Ежедневно списъкът се движел между 160-170 души, разказват чакащите.

Елате и направете репортаж как висим тука от рано сутринта и никой не ни дава информация докога е удължен срокът и изобщо каква е ситуацията, казва и друга изнервена гражданка.

Очаква се да бъде прието предложението за удължаване на срока за пререгистрация на фирмите до 31 декември 2011 година, което се прави с цел да няма такива опашки, коментира Станимир Политов, шеф на Агенцията по вписванията в Хасково, който отговаря и за Стара Загора.
По думите му, по финансови причини засега няма възможност за назначаване на още служители в агенцията в Стара Загора, но са направени заявки за това.  
Според националната статистика, около 900 000 фирми не са пререгистрирани към 1 октомври тази година.

Информация: вестник Новината

Още новини