Начало Новини Актуално ОП - Пловдив: Има достатъчно доказателства за обвиненията срещу Бараков

ОП - Пловдив: Има достатъчно доказателства за обвиненията срещу Бараков

Актуално

Следственият отдел и Окръжна прокуратура - Пловдив, работят съобразно действащото законодателство и всичките ни действия се обуславят от събраните доказателства. За вр.и.д. кмет на Община Гълъбово Пламен Бараков сме преценили, че са налице достатъчно доказателства за повдигане на обвинение, затова на 14 декември т.г. му бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, няколко документни престъпления и престъпление по служба.

Това коментира говорителят на Окръжна прокуратура - Пловдив, Гаврил Гавраилов. Той подчерта, че действията на разследващите не се влияят от политически и обществен натиск. "А твърдения от рода, че в основата на повдигнатите обвинения срещу кмета на Гълъбово Николай Тонев и впоследствие и срещу Пламен Бараков стои някакво разчистване на сметки заради интересите на частни лица, са, меко казано, абсурдни", каза още Гавраилов, цитиран от вестник Старозагорски новини.
Към настоящия момент под наказателна отговорност няма привлечени други лица от Община Гълъбово, уточниха от прокуратурата.

Още новини