Начало Новини Предстоящо Онлайн среща България - Аржентина: възможности за сътрудничество

Онлайн среща България - Аржентина: възможности за сътрудничество

Предстоящо

Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Аржентинската палата за търговия и услуги подготвят виртуална среща „България – Аржентина: възможности за сътрудничество“ на 7.02.2024 г. /сряда/ от 15.00 ч. в платформата Zoom.

Събитието се организира със съдействието на Посолството България в Буенос Айрес. Аржентина е една от най-големите икономики в Латинска Америка и е сред първите пет страни в света по износ на зърнени храни, брашно, кожи, месо и вълна. Основно място в икономиката заемат отраслите на текстилната, хранително-вкусовата промишленост, а също така машиностроенето и добивът на нефт.

Българският износ за Аржентина /2022/ включва: минерални или химични азотни торове, медицински, хирургически, зъболекарски или ветеринарни инструменти и апарати, ензими, пластмасови опаковки, сачмени или ролкови лагери и др.

Вносът от Аржентина /2022/ се състои от: фъстъци, вълна, земеделски, градинарска и  лесовъдна техника, машини и устройства за събиране на реколтата, текстил и др.

Предстоящата среща има за цел да представи бизнес климата в България и Аржентина, да идентифицира инвестиционните възможности, потенциалните сектори за сътрудничество както и да представи информация относно управлението и защитата на активите на интелектуалната собственост на МСП, които оперират или възнамеряват да получат достъп до латиноамериканския пазар с цел подобряване на тяхната глобална конкурентоспособност.

За участие във виртуалната среща е необходима предварителна регистрация тук в срок до 5 февруари /понеделник/. Регистрираните участници ще получат линк за свързване.

Участието е безплатно. Работният език на срещата е английски.

При допълнителни въпроси: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП, тел.: 02 8117 489, 8117 421 или e-mail: irelations@bcci.bg

Документи за сваляне

Още новини