Начало Новини Актуално Омбудсманът на Млада Загора встъпи в длъжност

Омбудсманът на Млада Загора встъпи в длъжност

Актуално
1IMG 9875 0511Националният омбудсман обяви началото на мандата на първия в страната млад омбудсман. Единадесетокласничката от ГПЧЕ Ромен Ролан Бетина Радева ще работи за младежките каузи. Заедно със своя заместник и съученик Калоян Максимов обявиха и първата си инициатива – анкета, която ще търси какво вълнува младите и от какво имат нужда. За нас е важно да се чува гласът на младежите, да бъдем обединители на общността е наша кауза, обявиха обществените посредници на Млада Загора.
Те получиха поздрав от ресорния зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова. Гордейте се, че сте старозагорци! Стара Загора първа преди 24 години наложи инициативата за Младежки общински съвет и Млад кмет. Защо е необходимо и важно това? Защото общуването с младите хора винаги зарежда, идеитеса нестандартни, необременени. От вас ние черпим добри предложения. Дерзайте и отстоявайте идеите си. Споделяйте ги с нас, нека си бъдем взаимно полезни, обърна се към младите хора зам.-кметът.
Официално мандатът на Бетина и Калоян бе връчен от националния омбудсман Мая Манолова, която подчерта, че напълно естествено е Стара Загора да бъде общината, от която стартира инициативата за младите ѝ колеги. Това е градът на активното и будно гражданско общество, на младите хора, които имат своите каузи. Имате млад и деен градоначалник, който бе удостоен с приз Кмет на гражданите за 2017 година. Това е общината, към която отправените от мен препоръки получават своето внимание и уважение. Това е градът, който има свой Млад кмет, свой Младежки общински съвет, разбира се вече и Млад омбудсман. Сигурна съм, че двамата ще бъдат подкрепа за всички млади хора в Стара Загора, каза още Манолова.
На церемонията по встъпване в длъжност присъстваха още председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към Общинския съвет Николай Диков, секретарят на Общинска администрация Делян Иванов, заместник областните управители Димитър Драчев и Красимир Червилов, началникът на РУО – Татяна Димитрова, Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора, бивши и настоящи членове на Младежкия общински съвет, представители на различни младежки организации.
Инициативата за избор на омбудсман на Млада Загора бе на старозагорския обществен посредник Надежда Чакърова – Николова. 7-членна комисия разгледа програмите и събеседва с над 20 двойки ученици, които влязоха в надпреварата за позицията.

 

1IMG 9848 0511

 

Новоизбраната двойка получи единодушната подкрепа на журито. Те показаха не само познания, но и инициативност, представиха идеите си по възможно най-добрия начин. Покриха с лекота изискванията на конкурса. Впечатлена съм от младите хора на Стара Загора, сподели Надежда Чакърова – Николова пред аудиторията днес. Тя допълни, че целта на начинанието е да бъдат привлечени колкото се може повече младежи към обществения живот в града, към различни инициативи.
Мая Манолова даде напътствия на новоизбраните и разказа пред младежите за различните каузи, по които работи. Бе представен и филм по повод Кампанията за правата на децата.

Още новини