Начало Новини Актуално Окръжният прокурор разпореди проверка в 12-o ОУ

Окръжният прокурор разпореди проверка в 12-o ОУ

Актуално

Във връзка с вчерашната публикация в "Старозагорски новини" "Конфликт на интереси с мирис на нафта в 12-о ОУ?" окръжният прокурор на Стара Загора веднага е разпоредил да се извърши проверка. Пред медията ни прокурор Тачев заяви, че ще изиска доклада, изготвен от звено "Инспекторат" към Общината, въз основа на който прокуратурата ще продължи разследването.

Комисията за конфликт на интереси към Регионалния инспекторат по образованието продължава работата си по случая, съобщи директорът Любомир Любенов.
На директорката на училището Валя Монева ще бъде изпратена писмена покана за разговор, след което комисията ще излезе със становище, пише вестник Старозагорски новини.
Припомняме, че проверка в 12-о ОУ в кв. "Лозенец" констатира липса на 7100 литра нафта. В нарушение на Закона за конфликт на интереси директорката зареждала с гориво през собствената си фирма, а впоследствие през фирмата на майка си. Проверката е констатирала и други нарушения, а ръководителят на звено "Инспекторат" Методи Марков разчита на компетентните органи за щателни проверки.

Още новини