Начало Новини Актуално Окръжна прокуратура - Стара Загора оневини земеделската служба в Гълъбово

Окръжна прокуратура - Стара Загора оневини земеделската служба в Гълъбово

Актуално

Окръжна прокуратура - Стара Загора, потвърди постановлението на Районна прокуратура - Гълъбово, за отказ да се образува наказателно производство срещу Общинска служба "Земеделие" - Гълъбово. Разследването започна, след като на 16 юни 2009 година вестник "Старозагорски новини" публикува сигнал на земеделски стопани, че земеделската служба им събирала неправомерно такси от 2001 година за вписване на едногодишни договори за наем.

Практиката беше преустановена през м.май 2009 г., след назначаването на новата началничка на службата Кера Лефтерова.
Според постановлението на Окръжна прокуратура, не може да се образува дело за длъжностно престъпление, защото в хода на разследването не били установени данни събирането на таксите да е извършено с цел администраторите да са набавяли за себе си или другиго облага или да са навредили някому. Тези им действия били продиктувани от непознаването на нормативните актове, и... тяхната неопитност. Също така липсвали данни събраните и внесени пари в държавния бюджет като "Други административни услуги" да са се върнали при служителите като допълнително материално стимулиране за добре свършена работа.
За причинените материални щети от служителите на Общинска служба "Земеделие" - Гълъбово, Окръжна прокуратура - Стара Загора, съветва стопаните да потърсят правата си по Закона за отговорността на държавата и общините за нанесени вреди.

Още новини