Начало Новини Актуално Около 1% от жителите на Старозагорска област са се преброили по интернет

Около 1% от жителите на Старозагорска област са се преброили по интернет

Актуално

Стара ЗагораКато успешен определи първия етап от пробното електронно преброяване в Старозагорска област директорът на Териториалното статистическо бюро в Стара Загора Милена Караиванова. Това беше отчетено на пресконференция на Областната комисия по преброяването в Стара Загора, чийто председател е заместник областният управител Галина Стоянова.

На 7 септември 2010 година завърши първият етап на пробното преброяване по интернет на населението и жилищния фонд, в което са участвали близо 1 % от жителите на област Стара Загора, съобщи Милена Караиванова, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. От тази дата до 20.00 часа на 14 септември ще се проведе класическото преброяване в областта. Преброителите ще посещават в домовете им жителите на АБ „Запад” в Стара Загора и на селата Копринка, община Казанлък и Габарево, община Павел баня. Те ще се легитимират със специални служебни карти.  В Стара Загора са ангажирани 42 преброители и 13 контрольори.
Само 21 жители на села в страната са се преброили по интернет, беше отчетено още на пресконференцията. Тези, които са се преброили по интернет, представят на преброителите само уникалния номер, с който са се регистрирали в системата. Разликата в картите, които ще попълват преброителите и електронния им вариант, е в броя на изброените възможности за отговор, обясниха преброителите.
В село Копринка те са 13, контрольорите – трима, а в Габарево съответно - 8 преброители и двама контрольори.
На 10 септември в 9,30 часа е организирано посещение на представители на медиите в село Габарево, където ще имат възможност отблизо да проследят процеса на преброяването.

 

Още новини