Начало Новини Актуално Охранителна фирма Кремък откри нов и модерен Център за наблюдение

Охранителна фирма Кремък откри нов и модерен Център за наблюдение

Актуално

 

През 2022 г. Кремък празнува своя 30-годишен юбилей с равносметка за много постигнати успехи през годините

Предприятието е един от дългогодишните членове на Търговско-промишлена палата - Стара Загора и партньор на Палатата при осъществяването на много инициативи

Охранителна фирма Кремък със седалище в Стара Загора отбеляза през 2022 г. 30-годишен юбилей от създаването си. Заедно с това дружеството откри официално дейността на нов и модерен Център за наблюдение.

Създадохме предприятието през 1992 г. и сме горди с това, че устояхме на всички бури и кризи от всякакво естество, които минаха през страната ни и ни съпътстват постоянно, казва Митко Йорданов, собственик и основател на Кремък ЕООД, като уточни, че хората, с които е започнал това начинание все още работят в дружеството. То е най-голямото на територията на Югоизточна България, където има регионални дирекции във всички областни градове, но присъства и в Северна България. В края на 2022 г. в предприятието работят близо 1300 души, като през следващата година разширяването ще продължи и ако се осъществят планираните дейности и проекти, екипът може да достигне 1500 души. Благодарен съм на всеки от нашия екип, хората са най-голямата ни ценност. Те също оценяват, това което получават тук и продължават да работят в Кремък с нужната отговорност, казва г-н Йорданов. Компанията инвестира в обучение на персонала си. Има сключен договор с Техническия университет в Габрово, поема напълно обучението на хора от екипа и практически обучения с преподаватели на университета се провеждат и на територията на предприятието.

Митко Йорданов, собственик и основател на Кремък ЕООД

През изминалите години дружеството няма допуснато нито едно нарушение - данъчно или на трудовото законодателство. Няма нито ден забавяне на заплати или внасяне на осигуровки, уточнява г-н Йорданов, а проверките са чести, предприятието е голям данъкоплатец.

През всяка от годините предприятието е имало ясна визия за развитието си. Екипът му не охранява спорни обекти или хора, осигурява сигурност на големи промишлени обекти, като част от тях са на територията на област Стара Загора, други - в цялата страна. Този път на развитие е планиран от самото начало и до днес Кремък е изключително надежден партньор при осигуряване на охранителни дейности на важни промишлени обекти, като някои от тях са от значение за националната сигурност на България, защото са свързани с производството на електрическа енергия, с преносната мрежа и с доставката на питейна вода до милиони потребители в различни райони на страната. Дружеството поема задачи по мащабни проекти, след тях е охраната на дейностите по изграждането на интерконекторната връзка между Комотини и Стара Загора - много сложен обект, който се е превърнал в емблема за безупречната работа на екипа на Кремък.

Развитието на дружеството преминава и през 7-годишна дейност в Република Северна Македония, където също се утвърждава като лидер и най-голямата компания в охранителния сектор. Дейността там е преустановена наскоро.

Днес идва времето на технологиите и на техническите системи за сигурност, затова и Кремък инвестира много в тази област и приема този път за свое бъдеще. Дружеството има защитени собствени патенти в тази област и от години прилага в индустрията редица решения, които се приемат с изключителен успех. Чрез системата на дружеството за контрол на съоръжения и измерващи величини, която обединява комплекс от много разработки, дейности и съоръжения, се гарантира, че не може да има неправомерна намеса при нито една дейност, в която има измерване на количества - за електрическа или друга енергия, горива, вода и др. Системата не само констатира проблем, тя изключва достъпа при всяко отклонение и отново само чрез нея той може да бъде възстановен. Това се управлява дистанционно, онлайн, и ползите за компаниите, които прилагат системата на Кремък - например електроснабдителните дружества - се измерват в десетки милиони левове. Нещо повече, ние даваме пълна гаранция, че ако нещо изчезне от обект, който ние наблюдаваме и охраняваме, то ще бъде платено веднага и в пълен размер, при условие, че извършителят не е установен и заловен и щетата не е възстановена - заяви г-н Йорданов. Той уточни, че много малко компании в световен мащаб предлагат това, в при дейността на Кремък това е гаранция за качеството на услугата.

Дейността на предприятието се оптимизира и става още по-ефективна чрез открития през тази седмица центъра за мониторинг на Кремък. Фирмата осигурява сигурност и охрана на повече от 17 хиляди обекта и в тях чрез технически средства мониторингът е денонощен, без прекъсване през годината. Усилията са насочени не към констатиране на проблем, а всеки потенциален такъв да се предвиди и предотврати.

Технологичната модернизация на Кремък е на изключително високо ниво. Прилагаме в методите си на охрана интелигентно видео наблюдение - уточни Веселин Николов, който през тази година пое поста на управител на фирмата. - Нашите камери са компютри с очи и датчици, които извършват аналитични процеси и заместват по-ефективно човека, който без тях трябва да следи процесите за потенциални нарушения. Подобни системи фирмата използва предимно за охрана, но ги е прилагала с голям успех и при следене на производствени дейности, като при технологичен проблем или при човешка грешка на работник, интелигентната камера подава сигнал и изключва автоматично машината. Това е предпоставка за предотвратяване на авария, инцидент и дори за спасяване на човешки живот, добави г-н Николов. Охраната е само част от сигурността, каза той и уточни, че след влизането си в екипа на Кремък предприятието вече се развива и в сферата на кибер сигурността. Много процеси вече се случват във виртуална среда, а фирмите са уязвими и в тази сфера. Те вече могат да разчитат на Кремък и в това отношение.

В някои от обектите си охранителната фирма извършва дейността си с помощта на стотици камери и други съоръжения. До голяма степен е специализирана и в охраната на фотоволтаични системи. В момента в района на Стара Загора се изгражда соларна електроцентрала с мощност от 100 мегаватова и собствена подстанция. Ще бъде разположена на площ от 1000 декара и този терен и съоръженията в него ще бъдат охранявани от Кремък без присъствие на хора на обекта. Работи се и по аналогичен проект в Червен бряг, като там фотоволтаични системи ще осигуряват 50 мегавата електроенергия.

Всичко това е възможно благодарение на собствени иновации и разработки и инвестиции в техника и организация на процесите, най-новата част от които е модерният Център за наблюдение, за който основателят и собственик на фирмата Митко Йорданов уточни, че е по-голям от този в АЕЦ Козлодуй. То обаче е реализирано чрез компетентния екип на Кремък, който все повече се разраства и заслужено се гордее с успехите на предприятието през 30-годишния му период на развитие.

Митко Йорданов, собственик и основател на дружеството, с Моника Стоилова, изпълняваща длъжността Директор Маркетинг и прокурист на Кремък ЕООД и управителя Веселин Николов

Още новини