Начало Новини Актуално Офисът на НАП в Стара Загора обслужи на гишетата си над 120 хиляди клиенти през 2010 г.

Офисът на НАП в Стара Загора обслужи на гишетата си над 120 хиляди клиенти през 2010 г.

Актуално
НАП Стара Загора

Рекорден брой клиенти са преминали през Офиса на НАП в Стара Загора - средно между 300 и 400 човека на ден. До края на ноември салоните са посетени от над 123 700 човека. Най-често ползваната услуга за периода е подаване на данъчно-осигурителни декларации, получена е от 46 253 клиента.

Консултации и справки за здравно-осигурителния си статус са извършили 20 838 човека. За издаване и връчване на видове удостоверения Офисът на НАП в Стара Загора е посетен от 16 475 клиенти, а регистрация, промени и уведомления за трудови договори са извършени от 15 436 души.
На обявените в интернет телефони за въпроси и сигнали към Офиса са се обадили 12 807 души.
През годината тройно се е увеличил и броят на исканията от частни и държавни съдии-изпълнители, сравнен със същия за 2009 г. Служителите на НАП са обработили и подготвили справки с информация за над 15 700 лица, срещу които са приключили съдебни дела за непогасени в срок задължения, пише вестник Национална бизнес поща.

Наред с получените на място услуги и консултации, клиентите имат възможност да ползват и електронните услуги на НАП. Те покриват изцяло най-често изпращаните документи към приходното ведомство, достъпни са 24 часа в денонощието, също са безплатни, като единствено условие е подаване на уведомление за ползването им и електронен подпис.

През ноември 75% от регистрираните по ДДС фирми в Старозагорска област са подали месечните си справки-декларации по интернет. Това е най-ползваната електронна услуга, следвана от осигурителните декларации и уведомленията за трудови договори.

Още новини