Начало Новини Актуално Одобриха проект на Стара Загора за Античния форум

Одобриха проект на Стара Загора за Античния форум

Актуално
туризъм Стара Загора

Проектът на Община Стара Загора Превръщане на културно-исторически паметници от античния период на Стара Загора в туристическа атракция бе одобрен за реализация. Той ще бъде финансиран по ОП Регионално развитие и общата му стойност е 4 387 493 лева.

Така Община Стара Загора е редом до водещите общини в страната, чиито проекти за популяризиране на туристически и културни дестинации и обекти ще бъдат финансирани с общо 162 млн. лева, пише вестник Национална бизнес поща.
Община Стара Загора внесе на 15 март с входящ номер BG161Р0001 /3.1-03-0054 проектното предложение Превръщане на културно-исторически паметници от античния период на Стара Загора в туристическа атракция за кандидатстване за получаване на безвъзмездна финансова помощ по схема BG161 Р0001/3.1-03/2010 Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции, ОП Регионално развитие 2007 - 2013 г., приоритетна ос 3: Устойчиво развитие на туризма, Операция 3.1: Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура.
Архитектурната част на оригиналния проект за оживяване на Античния форум в Стара Загора е дело на проектантски колектив, оглавяван от арх. Бисер Хантов. Ръководител на проекта е инж. Ангел Стоманярски, началник отдел в Дирекция Строителство и инвестиции.

Още новини