Начало Новини Актуално Одобрена е Рамковата инвестиционна програма на МЗ

Одобрена е Рамковата инвестиционна програма на МЗ

Актуално
Стара Загора

С решение на Ръководителя на УО на ОП Регионално развитие 2007-2013 е одобрена Рамковата инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването. Предстои сключване на рамково споразумение с общ ресурс 147 978 554 лева, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Инвестицията ще бъде насочена в следните области:
• В иновативни технологии и оборудване за ранна диагностика и лечение на онкологично болни посредством закупуване на високотехнологично медицинско оборудване в три лечебни заведения (СБАЛО, УМБАЛ „Александровска” и МБАЛ „Света Марина” – Варна).
• В иновативни технологии и оборудване за ранна диагностика на онкологични заболявания, както и строително-монтажни работи, свързани с тях в десет лечебни заведения, разположени в областни градове, които разполагат с ресурс и потенциал за осъществяване на диагностика на онкологични заболявания
• В инфраструктура осигуряваща предлагането на услуги в общността, които ще допринесат за деинституционализацията на ДМСГД
С одобряването на Рамковата инвестиционна програма приключи първия етап от работата на оценителната комисия, назначена със заповед на Ръководителя на УО на ОПРР по оценка на административното съответствие, допустимостта и техническа и финансова оценка на средносрочната рамкова инвестиционна програма.
В следващите дни ще продължи работата на оценителната комисия по Етап 2 – Оценка на административното съответствие, допустимостта и техническа и финансова оценка на подадените проектни фишове.

Още новини