Начало Новини Актуално Очаква се решение на съда по делото срещу Вихър Марков

Очаква се решение на съда по делото срещу Вихър Марков

Актуално

Очаква се тази седмица състав на Старозагорския окръжен съд да се произнесе по мегаделото срещу известния старозагорски дедесар Вихър Марков, обвинен по чл. 321, ал. 1 от НК за организиране и ръководене на престъпна група, източила над 15 млн. лв. ДДС.

На последното съдебно заседание, което се проведе в петък, 6 юли, обвиняемият започна да представя своята заключителна пледоария. Тя обаче се оказа дълга и не се вмести в рамките на работния ден. Ето защо изслушването на Марков ще продължи на следващото съдебно заседание, което ще се проведе в сряда, 11 юли, от 9.30 часа.
Припомняме, че процесът срещу Вихър Марков продължи четири години - от юли 2008 г. до сега. Петима бивши обвиняеми по делото се признаха за виновни и още през 2008 г. сключиха споразумение с прокуратурата за по-леки наказания. Марков обаче продължаваше да твърди, че е невинен. И докато съдебното следствие през изминалите години издирваше свидетели (някои от които вече покойници!, Марков извърши ново данъчно престъпление, еволюирало, според директора на ОДМВР - чрез използването на електронни подписи на кухи бизнесмени. Заради повдигнатото му ново обвинение той е с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини