Начало Новини Актуално Очаква се развръзка за ръководния пост в ОД на МВР в Стара Загора

Очаква се развръзка за ръководния пост в ОД на МВР в Стара Загора

Актуално

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще вземе кадрово решение за Областната дирекция на МВР в Стара Загора след личен разговор с комисар Тончо Михайлов, съобщиха от пресцентъра на министерството. Комисар Михайлов е извикан при министъра в 8.45 часа в понеделник, 7 септември 2009 г. До инцидента със СРС-та, неофициално в общественото пространство беше известно, че комисар Михайлов, който оглави областната полицейска структура още от времето, когато премиер беше Иван Костов, ще запази поста си и при управлението на ПП ГЕРБ.

Но преди няколко дена гръмна скандалът с аудио- и видеонаблюдението в Стара Загора на инспектори от МВР, пише вестник Старозагорски новини.
Според информацията на пресцентъра на МВР, от началото на изминалата седмица служители на Дирекция "Инспекторат" са били командировани в ОДМВР-Стара Загора, за да работят по проверка, назначена от министър Цветанов. Поводът е бил сигнали, касаещи дейността на директора на областната дирекция комисар Тончо Михайлов. След отиването на служителите на инспектората на място, директорът Михайлов им е предоставил помещение за срещи с подалите сигналите. В хода на работата са се появили съмнения за изтичане на информация.
На 2 септември т.г. със заповед на вътрешния министър екип на Дирекция "Оперативно-техническа информация" (ДОТИ) е бил изпратен в Стара Загора. Направената от експертите проверка установила, че предоставеното помещение е оборудвано с техника за аудио- и видеонаблюдение, даваща възможност разговорите да се контролират от съседна стая.
За случая е сезирана прокуратурата и е образувано досъдебно производство.

Още новини