Начало Новини Актуално Обявиха дървена ваканция за няколко училища в Старозагорска област

Обявиха дървена ваканция за няколко училища в Старозагорска област

Актуално

Регионалният инспекторат по облазование в Стара Загора обяви 8, 9 и 10 февруари за неубечни дни в няколко училища в Старозагорска област. Причината е усложнена зимна обстановка.

8 февруари е неучубен за следните училища: за ОУ Св.св. Кирил и Методий, с. Дъбово, и НУ Св. Паисий Хилендарски, с. Зимница; ОУ Васил Левски, с. Гита, община Чирпан, СОУ Христо Смирненски, гр. Гурково, и ОУ Св.св. Кирил и Методий, с. Паничерево, ОУ Св.св. Кирил и Методий, гр. Шипка, ОУ Св. Климент Охридски, с. Горно Черковище.

8  и 9 февруари са неубечни за следните училища: ІІІ ОУ К.Ганчев, гр. Стара Загора, ОУ Христо Ботев, с. Братя Кунчеви,  ОУ Иван Мирчев, с. Дълбоки, и Частно СОУ Нов век, с. Кирилово.

8, 9 и 10 февруари са неучебни за всички училища на територията на община Николаево. На 9 февруари дървена ваканция ще имат всички училища в общините Мъглиж и Братя Даскалови. На 9 и 10 февруари се отменят учебните занятия в ХІІ ОУ Георги Гърбачев, гр. Стара Загора.

На основание  чл. 93а, ал. 4 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета след възстановяване на учебния процес директорите на училища представят за съгласуване в РИО - Стара Загора  начина  за преструктуриране на тематичното разпределение на учебното съдържание от седмичното разписание  за дните, обявени за неучебни, съобщиха от инспектората.

Още новини