Начало Новини Актуално Обвиняем съди прокурор

Обвиняем съди прокурор

Актуално

Подсъдимият по мегаделото за грабежа над "Пещострой" Пламен Стайков, по прякор Ухото, обяви, че е завел дело в Районен съд - Стара Загора, срещу водещия делото прокурор Христо Мишов. Това стана по време на вчерашното съдебното заседание в Старозагорския окръжен съд.

Освен Стайков, обвиняеми за мегаграбежа са и Тодор Кормев и Милен Стойков. Според обвинителния акт тримата, използвайки физически натиск върху счетоводителката на фирмата Каля Петкова, взели ключовете за касата във фирмения офис и задигнали близо 2 млн. лева.
Вчера медията ни се обърна към защитата на Стайков за повече информация относно въпросното обвинение. Тя обаче отказа информация с аргумента, че това е адвокатска тайна. Прокурор Мишов също не успя да коментира, тъй като той научи за обвинението вчера, пише вестник Старозагорски новини.
По време на съдебно заседание другият подсъдим Тодор Кормев заедно с Ухото представиха и писмени молби, с които поискаха отвод на прокурор Мишов. Според тях той не отразявал коректно данните в обвинителния акт и упражнявал натиск върху някои от разпитаните свидетели досега. Мишов от своя страна заяви, че посочените доводи са неоснователни и че ако има някакви неточности, то те могат да се поправят. До момента липсвали данни прокурорът да е манипулирал свидетели. След 15-минутна почивка Старозагорският окръжен съд отхвърли искането на подсъдимите за смяна на прокурора с мотива, че те са неоснователни и некоректно поставени.
Поради неявяване на вещото лице, което трябваше да представи резултатите от извършена техническа експертиза, делото за грабежа на "Пещострой" беше отложено за 14 май.

Още новини