Начало Новини Актуално Обвинителният акт срещу Масларова е на финалната права

Обвинителният акт срещу Масларова е на финалната права

Актуално

Обвинителният акт срещу бившия министър от кабинета на Сергей Станишев Емилия Масларова за скъпия ремонт на Центъра за комплексни социални услуги в Стара Загора е пред приключване, заявиха пред медията ни от Софийска градска прокуратура. От там обаче не се ангажираха с конкретни срокове.

Според неофициална информация, вероятно това ще се случи до края на октомври.
Заедно с емблематичното лице на БСП, като обвиняеми в присвояването на над 11 млн. лева на 23 февруари 2010 г. бяха привлечени и управителят на фирмата-изпълнител на ремонта Михаил Методиев, и бизнесменът Венцислав Драганов. Масларова беше оставена на свобода под парична гаранция от 5000 лева, а старозагорските бизнесмени платиха по 10 000.
Всъщност на 5 ноември т.г. се навършва точно една година от деня, в който главният прокурор Борис Велчев й поиска имунитета, а обвиненията бяха толкова сериозни, че ексминистърката побърза сама да се откаже. Година по-късно обаче обвинителен акт няма и ако той не бъде готов в обозримо бъдеще, все някой ще трябва да отговори какво стана със събраните неопровержими доказателства, както и с разпитания пред съдия свидетел? Припомняме, че още в края на октомври 2009 г. прокуратурата изчисли, че присвоената от ремонта сума е точно 11 038 40.55 лева.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини