Начало Новини Актуално Обучение на тема "Възлагане на зелени обществени поръчки. Добри практики от Швейцария"

Обучение на тема "Възлагане на зелени обществени поръчки. Добри практики от Швейцария"

Актуално

обучениеБългарската търговско-промишлена палата получи покана от Агенция по обществени поръчки за участие в обучение на тема „Възлагане на зелени обществени поръчки. Добри практики от Швейцария“. Освен екипа на Палатата в обучението има възможност да се включат и членове на БТПП.

Събитието е в изпълнение на проект „Методическа подкрепа за развитието на „зелените“ обществени поръчки в България“, финансиран по Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Обучението е с продължителност един ден и половина и можете да изберете някой от следните периоди: 4-5 юни или 5-6 юни, или 6-7 юни в Центъра за образование, наука и култура „Проджект Лаб“, Зала 1, на адрес гр. София, бул.“Мария Луиза“ 58 и е с продължителност ден и половина.

Участниците ще се запознаят с резултатите от проучването на националния пазар за обществени поръчки, селектираните продуктови групи, представени в „Практическото помагало за възлагане на „зелени“ обществени поръчки“, както и с възможностите за прилагане на екологосъобразни критерии. 

Водещи експерти от Швейцария ще споделят своя опит при възлагане на устойчиви поръчки. Ще бъде представен и Каталог с добри швейцарски практики.

Участниците ще получат екземпляр от „Практическото помагало за възлагане на „зелени“ обществени поръчки“, както и рекламни материали, изработени от рециклирани и биоразградими продукти.

Необходимо е да се заяви участие, като се изпрати попълнена приложената регистрационна форма на е-мейли: m.manyovska@aop.bg, k.vasileva@aop.bg

Още новини