Начало Новини Актуално Обстановката в Община Стара Загора е усложнена, няма бедстващи хора

Обстановката в Община Стара Загора е усложнена, няма бедстващи хора

Актуално

Зимната обстановка в Община Стара Загора продължава да е усложнена, съобщиха снощи от пресцентъра. Поради силния вятър снегонавяванията на места достигнаха до 2 м.

Община Стара Загора реагира на всеки сигнал, подаден на горещите телефони 042/614 613 и 0875/126 613. Получени са били съобщения за закъсал автомобил по пътя за село Руманя и за непочистени пътища в региона. Веднага е пренасочена техника от Пи Ес Ай, както и екип, който е помогнал за изваждане на колата и почистването на пътищата.
Междуселският транспорт в Община Стара Загора вчера е бил блокиран, градските автобуси пътуваха, макар и със закъснение от 10-15 минути, съобщиха от отдел Транспорт в Общината. В сутрешните часове вчера бе затруднено движението към селата Маджерито, Загоре, Могила и Малко Кадиево, както и до Старозагорските бани.
Служители на Пътна полиция спираха автомобилите в източния край на града, на изхода в района на магазин Метро. Селата Дълбоки и Оряховица бяха недостъпни. Откъснати са и селата Люляк и Дъбрава, както и Телевизионната кула.

Пътят кв. Железник - с. Богомилово бе почти затворен от силни снегонавявания и преспи, а с настъпването на нощта автобусите в този район спряха да се движат.
Вчера през деня бе пренасочена специализирана техника за зимно почистване в посока Тракийски университет - Малка Верея. Два автомобила - снегорин и пясъкоразпръсквател, работиха между селата Хрищени и Колена, където заради навяванията се е образувала пряспа близо два метра.
Към 17.30 ч снощи в Стара Загора продължаваше да вали силен сняг и да духа вятър. Температурата бе минус 6 градуса, но истинското усещане бе за минус 16 поради силния вятър.
Кметът Живко Тодоров и заместникът му Йордан Николов проверяваха намясто как се почистват улиците в града, наличната и необходима техника, както и използването на препарати и други средства за предотвратяване на заледяването. Общинското ръководство призова гражданите към спокойствие, както и да не се предприемат пътувания в региона, ако наистина това не е наложително.
Днес работещите в общинското звено Чистота към административните бюра ще започнат работа час по-рано, в 7.00 часа. Към тях ще се включат и лишени от свобода, които са на лек режим.

Още новини