Начало Новини Актуално Общото събрание на Граждански клуб ЛИПА избра за председател инж. Славин Янакиев. Досегашният Олег Стоилов остава почете

Общото събрание на Граждански клуб ЛИПА избра за председател инж. Славин Янакиев. Досегашният Олег Стоилов остава почетен председател

Актуално

На 29 юни 2024г. в хотел „Пайн Хилс“, Пампорово, се проведе общо отчетно-изборно събрание на членовете на Граждански клуб ЛИПА. Събранието беше основен елемент на тридневен тийм билдинг, в който взеха участие много членове и приятели на Клуба, които хотелът едва успя да побере.

На събранието бяха представени и приети решения по всички теми, включени в дневния ред, като отчета на Управителния и доклада на Контролния съвет, насоки за дейността и бюджет на Сдружението за 2024-2028 г., както и промени в устава на Сдружението.

В отчета бяха представени множеството проекти, по които клубът работи през последните 5 години от 12-годишното му съществуване.

От основаването си ГК ЛИПА системно подкрепя храм „Св. Паисий Хилендарски“ в квартал „Зора“. Освен множеството дарения с хранителни продукти, беше инсталирано фасадното ефектно енергоспестяващо осветление на храма, дари се камбана и се изгради голям външен навес в двора на храма.

Друг дългосрочен проект, който ГК ЛИПА развива от своето учредяване, са Детски спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди“. В рамките на игрите бяха подкрепени прояви на 25 спортни клуба, в които взеха участие над 4000 млади спортисти. Клубът организира в Регионалния исторически музей уникална изложба „Спортната слава на Стара Загора“.

Важно направление от дейността на клуба беше подкрепата на зелената инфраструктура на града и региона. „Работихме активно за социализиране на Стария чинар и превръщането на зоната около него в любимо и предпочитано място за старозагорци и гостите на града ни – се казва в отчета на ГК ЛИПА. – Изградихме Алея на липите в парк „Артилерийски“. С множеството инициативи и проекти в Старозагорските бани работихме и ще продължим да работим за превръщането на курорта в Зеленото сърце на Стара Загора.“

ГК ЛИПА участва активно за консолидация на неправителствените организации и развитие на гражданското общество на Стара Загора. Клубът беше инициатор за създаването на Обществен форум за партньорство с местната власт и е основен партньор на формата „Коледна благотворителна вечер За Стара Загора“ с Дарителски кръг, в рамките на който бяха подкрепени множество социални проекти на местните общности. Клубът участва и подкрепя инициативи и проекти на множество клубове и организации. Дългогодишно е и партньорството с Държавна опера Стара Загора, както и с другите културни институции на нашия град.

Клубът работи активно за подобряване на бизнес средата, икономическото развитие и инвестиционната привлекателност на региона.

Най-големият проект на клуба, който се реализира в партньорство и с подкрепа от много институции организации, фирми и граждани, е изграждане на Монумент с двойника на спътник „Интеркосмос България 1300“ като символ на космическата слава и космическото бъдеще на Стара Загора. Той е елемент от предстоящ мащабен проект за изграждане на космически музей и център в нашия град за развитие на космически науки и технологии, насочени към младите хора, в който ЛИПА също активно участва. Сериозна заявка за това беше направена с мащабното старозагорско участие в двете последни издания на Националния иновативен младежки фест „Ало, Космос! Говори България!“, проведени в София тех парк. В тях участваха много старозагорски ученици с интерес към космическите науки.

Всичко това издигна ГК ЛИПА като лидер в неправителствения сектор на Стара Загора, каквато позиция ще защитава и в бъдеще.

На събранието бяха избрани нови състави на органите на управление. За членове на управителния съвет бяха избрани Славин Янакиев, Тони Куцаров, Мирослав Петков, Емилия Драгиева, Светлин Русев, Деян Димитров и Кристиян Венциславов, а за членове на Контролния съвет – Благовеста Шинева, Момчил Георгиев и Марко Буццетти. За председател на Управителния съвет на ГК ЛИПА за следващия 5-годишен мандат беше избран Славин Янакиев, а за председател на Контролния съвет – Благовеста Шинева. Досегашният председател на Управителния съвет от учредяването му Олег Стоилов беше избран за почетен председател.

Много силна, емоционална и зареждаща беше останалата част от програмата на тийм билдинга.

ОТ ГРАЖДАНСКИ КЛУБ ЛИПА

Още новини