Начало Новини Актуално Общо събрание в Ремотекс - Раднево решава днес за протестите

Общо събрание в Ремотекс - Раднево решава днес за протестите

Актуално

Общо събрание на работниците в "Ремотекс - Раднево" АД днес ще решава какви ще бъдат следващите стъпки, след като и вчера не бе преведен авансът за март, съобщи лидерът на КТ "Подкрепа" Живко Запрянов, който е и председател на Стачния комитет. Вчера директорът на предприятието инж. Стефан Чорчопов е казал, че парите могат да се очакват към края на седмицата, коментираха работници от дружеството.

Между двата синдиката обаче има разнобой, стана ясно още преди празниците. От "Подкрепа" смятат, че КНСБ са се отметнали от решението още на 1 април да има стачка, като предложили компромис - да дадат отсрочка на ръководството и да изчакат до първия работен ден след празниците. Дали днес ще има сближаване на позициите и те ще бъдат отново единни в желанието си за протести, предстои да разберем след 10 часа, за когато е насрочено събранието, пише вестник Старозагорски новини.
Междувременно в едномесечен принудителен платен отпуск са пуснати всичките 35 работници от цех "Вагонен". В същия цех работят Живко Запрянов и още един член на Стачния комитет, което може да попречи на изпълнението на синдикалните им функции и да затрудни действията им. Опасенията на синдикалния лидер са, че след изтичането на едномесечната принудителна "почивка" може да се стигне до съкращения. Председателят на Стачния комитет обаче е категоричен, че ако не се намери общо решение, от "Подкрепа" ще продължат протестите сами. Повече от 350 души от общо около 800-членния колектив на "Ремотекс" членуват в този синдикат. Ако бяхме започнали протестите още на 1 април, нямаше да ни накарат да излизаме в отпуск, убеден е Запрянов.

Още новини