Начало Новини Актуално Общо 1215 абитуриенти ще празнуват в Стара Загора

Общо 1215 абитуриенти ще празнуват в Стара Загора

Актуално

По пътя на новия живот и реализация тази година ще поемат общо 1215 момчета и момичета от 16 училища в Стара Загора. Няма завършващи зрелостници в четири учебни заведения - Средно училище Христо Смирненски, Средно училище Христо Ботев, Средно училище Железник и най-новата Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи.

Традиционно най-много са абитуриентите от ГПЧЕ Ромен Ролан - 225 , а най-малко от Националното училище за музикални и сценични изкуства Христина Морфова - само 14.

Тържествата започват на 22 май, а старт на купона дават абитуриентите от Спортно училище Тодор Каблешков, които ще празнуват в ресторант Сръбска скара при Владо.

Шест училища ще празнуват навръх 24-ти май Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В бални зали Тера ще се вихри балът на учениците от ГПЧЕ Ромен Ролан. В Парк хотел Стара Загора ще празнуват абитуриентите от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия Лубор Байер, а залата на хотел Верея ще отвори врати за младежите и девойките завършващи Търговска гимназия Княз Симеон Търновски. В Мериан палас ще се съберат зрелостниците от Средно училище Васил Левски и от Професионалната гимназия по електроника Джон Атанасов. Възпитаниците на Професионалната гимназия по строителство и дървообработване Инж. Недьо Ранчев ще ознаменуват завършването си в ресторант Тифани.

На 25 май абитуриентите от Средно училище Максим Горки се събират в парк хотел Стара Загора, а в бални зали Тера ще празнуват завършващите Профилирана природо-математическа гимназия Гео Милев.

Двадесет абитуриенти от Средно училище Иван Вазов ще се радват на завършването в хотел Верея, а зрелостниците от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина Иван Павлов ще са гости на Мериан палас. Пак там на 26 май празнуват абитуриентите на Професионалната гимназия по хранене и облекло Райна Княгиня, а на 27 май тези от Професионалната гимназия по електротехника и технологии Г. С. Раковски.

Възпитаниците на Националното училище за музикални и сценични изкуства Христина Морфова ще празнуват на 26 май в Хотел-ресторант Сити.

Завършващите вечерно училище Захарий Стоянов ще закрият празненствата на 12 юни в ресторант Сръбска скара при Владо. Официално бал няма да имат 22-ма абитуриенти от Професионална гимназия по механотехника и транспорт Н. Й. Вапцаров.

 

Още новини