Начало Новини Актуално Общинското ръководство ще проведе публично обсъждане във връзка с реконструкцията на градския пазар

Общинското ръководство ще проведе публично обсъждане във връзка с реконструкцията на градския пазар

Актуално
централен пазар обсъждане заем

Община Стара Загора организира на 19.11.2012 г. от 17,30 до 19,00 часа в зала Славейков публично обсъждане на намерението за поемане на дългосрочен дълг за 2013 г. за реализиране на инвестиционен проект за подобряване на градската среда. Средствата по поетия дълг ще се изразходват за финансиране на проект за рехабилитация на Централния общински пазар в Стара Загора. Максималният размер на дълга е 2,7 млн. лева.

Поетият дълг ще бъде обезпечен чрез учредяване на особен залог върху настоящи и бъдещи приходи на Община Стара Загора.

Проектът ще бъде финансиран с грант от инициатива JESSICA в размер на 900 000 лева с прогнозен лихвен процент 1,6% на годишна база и банков заем от Сосиете Женерал Експресбанк АД, в размер на 920 000 евро с прогнозен лихвен процент до 7% на годишна база. Предвижда се срокът за погасяване на кредита да бъде 12 години, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Поканата за участие в обсъждането е към жителите на общината, представители на бизнеса, неправителствени организации и цялата старозагорска общественост.

Проектът на Община Стара Загора третира реконструкцията на Централния общински пазар с разгъната застроена площ над 1 813 кв.м. Той предвижда на мястото на съществуващите метални покрития да бъде изграден пазар от закрит тип с остъклени метални конструкции и нова организация на достъпа и движението на посетителите. Автор на проекта е старозагорският архитект Петър Киряков.

Още новини