Начало Новини Актуално Общинското дружество Тролейбусни и автобусни превози ЕООД изгражда учебен център на територията на Стара Загора

Общинското дружество Тролейбусни и автобусни превози ЕООД изгражда учебен център на територията на Стара Загора

Актуално

По инициатива на управителя на общинското дружество Тролейбусни и автобусни превози ЕООД на инж. Георги Станчев в Стара Загора се изгражда учебен център за подготовка на тролейбусни шофьори. Целта е да се осигури възможност за обучение на бъдещи служители на дружеството, които да се обучават безплатно за категория D103 /тролейбус/.

В изпълнение на решение на местния парламент бе сключен двугодишен договор за реализация на проекта със старозагорска автошкола. Тролейбусът, който ще се ползва като учебен, притежава необходимата документация и отговаря на всички изисквания на методиката за подготовка на водачи съгласно Наредба № 37 и Наредба № 38 на Министерството на транспорта.
Желаещите да придобият категория D103 и след това продължат кариерното си развитие в Тролейбусни и автобусни превози ЕООД Стара Загора, курсът ще бъде безплатен. Учебният център ще подготвя и автобусни шофьори. За водачите, които желаят да се реализират в общинското дружество, ще бъдат предложени преференциални цени.


Вече беше извършена пробна обиколка на града като учебният тролейбус обходи всички утвърдени маршрути на тролейбусни линии № 1, 2, 26 и 36: кв. Железник - Парк МОЛ, стадион Берое - кв. К. Ганчев, кв. Железник - кв. К. Ганчев и кв. Железник - ПЗ Загорка.
Подготовката на водачи с категория D103 се предвижда да започне от средата на този месец. Желаещите могат да получат повече информация на място в Тролейбусно депо, или да отправят запитване на e-mail: tap@szprevozi.com

 

Още новини