Начало Новини Актуално Общинският съветник от БСП Борис Боричев се извини в съда

Общинският съветник от БСП Борис Боричев се извини в съда

Актуално

Общинският съветник от БСП Борис Боричев и бившият зам.-кмет на община Стара Загора Велизар Балабанов сключиха вчера в Старозагорския окръжен съд споразумение, с което сложиха край на дело за клевета. Боричев се задължава да плати 4000 лв. обезщетение за причиненото неудобство и нанесените морални щети на Балабанов, както и да заплати разноските по делото в размер на 500 лв.

Настоящият старейшина от ОбС - Стара Загора, Борис Боричев направи изявление пред съдебния състав, което гласеше: Съжалявам и се извинявам на господин Балабанов, че говорих неща, които не бях проверил и не бях сигурен в истинността им.

Припомняме, че Старозагорският районен съд призна Боричев за виновен по делото за клевета, образувано по тъжба на бившия зам.-кмет на Община Стара Загора Велизар Балабанов. Съдът му определи глоба от 8000 лв., които да заплати на Балабанов, както и разноските по делото, пише вестник Старозагорски новини.

Според тъжбата клеветите били изречени от Борис Боричев по време на заседание на Постоянната комисия по спорт в Общински съвет - Стара Загора, през февруари миналата година. Пред колегите си Боричев заявил, че Балабанов не изпълнява служебните си задължения, ако гражданите не носят в джоба си по 10 000 лв., и че бил уредил на брат си правото да строи сграда върху зелена площ в Стара Загора. По време на заседанията по делото бяха разпитани представители на политически партии, на местния парламент и на общинската администрация. След година и нещо търкане на съдебните скамейки, поредното дело с участието на общински съветник беше финализирано. Припомняме, че в предходните две години по дела за клевета през Темида минаха общо пет старейшини от Общински съвет - Стара Загора. Освен Боричев, на ринга бяха Светломир Желязков (Нова сила) срещу Кристиян Петков (ВМРО) и Георги Трендафилов (Нова сила) срещу Михаил Михайлов (Атака). Отделно друг общински съветник от Стара Загора беше осъден за фалшифициране на документи и съдебното решение стана повод да бъде отстранен от местния парламент.

Още новини