Начало Новини Актуално Общинският съвет одобри новата структура на кметската администрация в Стара Загора

Общинският съвет одобри новата структура на кметската администрация в Стара Загора

Актуално
Общински съвет

С 37 гласа за, 10 въздържали се и нито един против Общинският съвет прие предложението на кмета на Стара Загора Живко Тодоров за нова структура на общинската администрация и промяна на финансираната численост на персонала в някои бюджетни дейности за 2012 г.

Старата структура на общината не беше работеща, а аз искам в администрацията да има ясни отговорности, които да не се размиват между много хора, каза кметът по повод опасенията на част от общинските съветници, че кметът, зам.-кметовете и секретарят на общината се натоварват с прекалено много дейности. Ние не искаме хората да работят в спокойствие, а под полезно напрежение. Това важи както за ръководството, така и за хората заети в администрацията, почистването на града и т.н. Необходима е динамика, която да работи в полза на всички жители на общината, категоричен бе Живко Тодоров, съобщиха от пресцентъра.

Съкращаването на позиции е неизбежно, тъй като през последните години драстично са намалели средствата за държавно-делегирани дейности. В структурата на общината от 349 остават 331 щатни бройки, а извън структурата на администрацията се закриват близо 80 позиции.

Работата на кмета ще се подпомага от трима, а не от четирима зам.-кметове, както беше досега. Дирекциите от 9 стават 8, а отделите от 26 - се редуцират до 23. Преструктурирането на дирекциите и отделите цели по-стройна работа на общинската администрация и по-ясни контролни функции.

На първо четене Общинският съвет на Стара Загора прие предложението за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на общината. В нея се регламентира паркирането на служебни коли в зелената зона на града. В наредбата е фиксирана възможността юридическите лица да заплащат съответната такса за осем часа на ден, като същите тези часове не винаги и при всички юридически лица съвпадат с режима за кратковременно платено паркиране. С промените се уточнява, че заплащането ще става минимум по 8 часа на ден, но не повече от режима на платено паркиране в зелена зона.

Кметът Живко Тодоров информира ОбС, че в общинската администрация е сформирана работна група за изработване на нова наредба, определяща правилата за паркиране и обхвата на зелената зона в Стара Загора.

Още новини