Начало Новини Актуално Общинският съвет на Стара Загора развали договора с Нелсен чистота ООД (видео)

Общинският съвет на Стара Загора развали договора с Нелсен чистота ООД (видео)

Актуално

общински съвет Стара Загора договор Нелсен чистотаОбщинският съвет в Стара Загора развали договора с фирма Нелсен чистота ООД, считано от 7 юни, заради неизпълнение на задълженията на дружеството, регламентирани в допълнителното споразумение от 1 ноември 2012 г. Концесионерът трябваше да осигури до 1 февруари тази година седем специализирани автомобила за сметоизвозване, притежаващи сертификат за екологичност Евро 4 и Евро 5.

Към 29 май, когато Общинският съвет развали договора на извънредно заседание, ангажиментът не е изпълнен, заяви вносителят на предложението общинският съветник Тихомир Томов.

До 7 юни комисия, в която влизат кметът на общината Живко Тодоров и председателите на 12-те групи в Общинския съвет ще договорят временно възлагане на извършването на дейностите по поддържането на чистотата чрез процедура по договаряне без обявление. Ще бъдат поканени фирми, осъществяващи съответната дейност да представят офертите си, уточни кметът Живко Тодоров. Комисията ще организира и открита процедура за определяне на изпълнител на тези дейности по реда на Закона за обществените поръчки.

Според кмета, дейността по почистването от временния изпълнител на дейността ще продължи около 3-4 месеца до избор на нова фирма.

Председателят на Общинския съвет Емил Христов заяви, че решението за разваляне на договора е логично, защото изпълнителят не е изпълнил ангажиментите, които сам е приел.

Най-важният въпрос за всички жители на община Стара Загора е да бъде гарантирано сметосъбирането и сметоизвозването в периода след 7 юни до избор на нов изпълнител на дейността. Имаме уверението на кмета, че ръководството на общината и администрацията ще направят всичко възможно по-безболезнено да стане смяната на концесионера. Бих призовал гражданите да проявят разбиране търпение в случай, че има временни затруднения със сметосъбирането и сметоизвозването, каза Емил Христов. Той очаква при новия концесионер услугата да бъде с по-високо качество и на по-ниска цена.

Венета Асенова

Още новини