Начало Новини Актуално Общинският съвет на БСП бламира доклада на лидера си

Общинският съвет на БСП бламира доклада на лидера си

Актуално

Общинският съвет на БСП в Стара Загора не прие отчетния доклад на председателя Бойчо Биволарски, който трябва да бъде представен на заседанието на 46-ата отчетно-изборна конференция на 22 април т.г. Част от членовете на партийния съвет са песимистично настроени и смятат, че форумът може да се провали. Докладът е приет от Изпълнителното бюро при неясен кворум, коментираха те.

Не е избрана и мандатна комисия, която трябва да провери пълномощията на избраните делегати. Тя ще бъде гласувана на самата конференция и ще проверява документите по време на заседанието. До момента са избрани 326 делегати, но не са представени протоколите от събранията на още 10 организации, пише вестник Старозагорски новини.

В представения доклад се прави опит да се ревизира оценката за представянето на местните избори, приета от конференцията през ноември. Работата, която трябва да бъде свършена от мандатната комисия, се върши от щатните служители на ОбС на БСП. Има случаи, в които отговорници за провеждане на събранията не са били поканени и не са присъствали. Засилват се подозренията за манипулиране на избора на делегати, а на членовете на Общинския съвет не се предоставя никаква информация, под предлог, че е секретна. Смятам, че е крайно време на конференцията да чуем от председателя отговорите на много въпроси, които по различни причини досега са ни били спестявани. Много от хората, с които Бойчо Биволарски се е конфронтирал и чиито предложения отказва да приеме, също няма да мълчат. От разединението не печели никой, а най-много губи организацията. Има хора, които са готови да напуснат заради разногласията и противопоставянето. Трябва да се сложи край на тази ситуация, коментира доскорошният зам.-председател на старозагорската общинска организация Илия Златев, който е сред номинираните за първия пост.

Напрежението сред старозагорските социалисти съпътства целия втори мандат на Бойчо Биволарски. То обаче се засили след загубата на местните избори през есента на 2011 година. Стигна се до парадокса конференцията да приеме критичната и негативна оценка за резултатите, но да не успее да бламира лидера си. Тогава няколко души напуснаха Общинския съвет, по-късно Илия Златев подаде оставка като зам.-председател, като посочи сред причините несъгласие със стила на работа на Бойчо Биволарски. Конфликт избухна и в Младежкото обединение, което се оказа с двама лидери и въпреки решението на Общинския съвет за легитимността на ръководството, неразбориите продължават. Дали идва краят на противоборството, ще стане ясно в неделя - 22 април. Конференцията започва в 9.00 ч в залата на хотел Мериан палас. От основните партийни организации са предложени 8 кандидатури за председател на общинското ръководство. Ще бъдат избрани още делегати за конгреса на БСП и ще се гласуват номинациите за членове на националното ръководство на партията.

Още новини