Начало Новини Актуално Общинският съвет и Общината в Казанлък отново кръстосаха шпаги

Общинският съвет и Общината в Казанлък отново кръстосаха шпаги

Актуално

Председателят на Общински съвет - Казанлък, Васил Самарски и зам.-председателят Цветанка Пискова са проверили готовността на училищата за откриването на учебната 2011/2012 година в Казанлък. От пресцентъра на ОбС съобщават, че много от гласуваните решения на Общинския съвет не са изпълнени от Общината, забавени са и множество процедури, от което следват проблеми с отоплението на учебни заведения, както и стартиране на ремонти след първия учебен ден.

Училищни ръководства са споделили тревогите си пред Самарски и Пискова, свързани със закъснелите общински дейности. За Хуманитарна гимназия "Св.Cв. Кирил и Методий" и за училище "Мати Болгария" основен проблем е отоплението в предстоящия зимен сезон, който не е решен. Въпреки гласуваното финансиране от Общинския съвет, Общината не е превела сумата от близо 100 хиляди лева за нов котел, пише вестник Старозагорски новини.
И в двете училища, след старта на учебния процес, ще започнат закъснелите ремонтни дейности по саниране на сградите заради забавени обществени поръчки през лятото, което ще създаде напрежение при провеждането на занятията. Това са коментирали пред представителите на ОбС двамата директори Слави Радев и Пепа Дукова. Пред ръководителите на местния законодателен орган учителските колективи са поставили и други въпроси, свързани с обезопасяването на училищните сгради до натоварените пътни артерии - основен нерешен проблем за ОУ "Мати Болгария".
Потърсихме за коментар Евгения Чернева, зам.-кмет по строителство, инфраструктура и транспорт в Община Казанлък. Ето и нейния отговор: "Изнесеното в изявлението на г-н Самарски и г-жа Пискова не отговаря на истината. С Решение 605, коригирано с Решение 606, са гласувани не 100 хиляди лева за ремонт на отоплителната инсталация и закупуване на нов котел, а само 30 хиляди. За да се реши кардинално този въпрос, са необходими около 250 хиляди лева. Водихме разговори в постоянните комисии за осигуряване на тази сума, но тъй като възможностите на Общината са малки, се обединихме около 100 000 лева. Решението бе внесено на 5 април т.г., но и досега не е прието. Що се отнася за асфалтирането на улици, и там не са гласувани средства, с изключение на две улици. При така стеклите се обстоятелства Общината не може да направи много по благоустрояването на селищата в общината и ремонта на улиците..."

Още новини