Начало Новини Актуално Общинският приют за бездомни животни в Стара Загора търси осиновители в интернет

Общинският приют за бездомни животни в Стара Загора търси осиновители в интернет

Актуално
бездомни кучета осиновяване интернет

От началото на 2013 г. е достъпен новият сайт на Общинския приют за безстопанствени животни в Стара Загора. На разположение е и сателитна снимка, която показва мястото където всеки може да намери своя любимец - кв. Зора, района на опитното поле, в близост до хипермаркет Метро.

На адрес, всеки който иска да си вземе куче може да разгледа снимките, да се запознае с реда за осиновяване и нормативната уредба.

Служителите на приюта поддържат и профил във фейсбук - Общински приют за безстопанствени животни – Стара Загора, в който снимките и информацията се обновява постоянно, дори през почивни и празнични дни. Там може да се види, че на 31 декември в приюта има 26 бебета и грижещите се за тях изказват благодарност на всички, които са предоставили гранули, консерви, одеяла, чаршафи, панички…

Идеята на управителя Калоян Косев е чрез интернет бездомните животни да намират много по-бързо своя нов дом и да се радват на грижовни стопани. През изминалата 2012 г. в приюта са били подслонени 226 бездомни кучета, 107 от които са осиновени. В момента в него са настанени 20 кучета, като 10 от тях са малки кутрета.

Защо си заслужава да си осиновите куче от приют?

  • Кучетата са обезпаразитени и кастрирани. Според чл.23 от Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на община Стара Загора, собствениците на кастрирани животни не трябва да плащат данък за тях.
  • Кучетата имат задължителна ваксина срещу бяс.
  • Получавате ги напълно безплатно само срещу лична карта и попълване на документ по образец.
  • Няма опасност да се сдобиете с агресивно куче.
  • Сдобивате се с верен приятел или чудесно куче пазач.

Още новини