Начало Новини Актуално Общинските болници в Чирпан и Казанлък са с най-орязани клинични пътеки

Общинските болници в Чирпан и Казанлък са с най-орязани клинични пътеки

Актуално

Общинските болници в Чирпан и Казанлък са с най-орязани клинични пътеки спрямо 2009-а, сочат данните на РЗОК. При работещи 152 клинични пътеки през миналата година, болницата в Града на розите тази година ще лекува по 144 клинични пътеки. Болницата в Чирпан е сключила договор с РЗОК за 53 клинични пътеки, като миналата година те са били с 19 повече (за недоволството на изпълнителния директор д-р Неделчо Тотев публикуваме отделен материал).

Общо с 18 лечебни заведения в Старозагорска област и един диспансер - Онкодиспансера за специализирани изследвания в сферата на болничната помощ, е сключила РЗОК договори за 2010 г., информират от пресцентъра на Касата. По осем нови клинични пътеки ще работи Университетската многопрофилна болница, за което вече "Старозагорски новини" писа. Пътеките ще са 209 при 201 за 2009 година. Най-голямата областна болница в региона МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" ще има бюджет за 215 клинични пътеки, което е с 5 повече от миналата година, пише вестник Старозагорски новини.
Общинските болници в Раднево и Гълъбово също подписаха с Касата. За Раднево клиничните пътеки са 86, а за Гълъбово - 57.
Най-честата причина за отказ за сключване на работа по клинични пътеки са липсата на втори специалист, за необходимото 24-часово покритие в болниците, също и липсата на лиценз за съответната дейност, поясняват от Здравната каса.

Още новини