Начало Новини Актуално Общинските болници ще поставят проблемите си пред президента

Общинските болници ще поставят проблемите си пред президента

Актуално

На заседание в Казанлък членовете на Управителния съвет на Сдружението на общинските болници взеха решение да поставят нерешените проблеми в здравеопазването пред президента на РБългария Росен Плевнелиев. Това съобщи председателят на сдружението д-р Неделчо Тотев, директор на МБАЛ в Чирпан.

Делегираните бюджети фактически ни изправят пред фалит, пише вестник Старозагорски новини. Ние сме пред дилемата - или да разширяваме дейностите, за да можем да съществуваме, или да ги свиваме. Ако направим първото, няма да получим достатъчно финансиране. Ако свием дейности, няма как да лекуваме качествено болните. Затова сме наясно, че ако не искаме да се примирим със ситуацията, трябва да направим решителни крачки към промяна. Всяка общинска болница е доказала необходимостта от своето съществуване, защото хората имат нужда от нас и ни го показват всеки ден. Ние как ще им отговорим, ако ни няма?, коментира д-р Тотев.
При пълно единодушие, петимата членове на Управителния съвет са решили да насрочат общо събрание на 29 май т.г., на което участниците да решат какви конкретни стъпки ще предприемат в посока промяна на здравната политика и бъдещото оцеляване на малките болници.

Още новини