Начало Новини Актуално Общински съветник призна грешката си и се извини на колега

Общински съветник призна грешката си и се извини на колега

Актуално

На специална пресконференция вчера старозагорският общински съветник от партия "Нова сила" Светломир Желязков поднесе извинения на своя колега от ВМРО Кристиян Петков. Желязков се извини за това, че е разпространил в публичното пространство твърдения, които впоследствие се оказали неверни. Общинският съветник призна действията си за грешка и отново обяви, че официално се извинява на Петков.

Той заяви, че е решил да направи това по своя воля, и допълни, че не знае засегнатият му колега да е завел срещу него дело за клевета.
Вестник Старозагорски новини напомня, че преди време Кристиян Петков публично бе обвинен от "новосилеца" в конфликт на интереси. Малко по-късно от екрана на местна телевизия Желязков отново се нахвърли върху колегата си от ВМРО, като го обвини, че си е купил с недостойно спечелени пари луксозен джип на стойност 200 хил. лева. Вследствие на това "войводата" бе привикан да дава обяснения пред антикорупционната комисия в Общинския съвет, а старозагорската Районна прокуратура и звено "Икономическа полиция" в ОД на МВР се заеха да проверяват сигнала. Конфликт на интереси не бе доказан, прокурорската проверка и тази на "Икономическа полиция" приключиха с мнение, че няма налице данни за извършено престъпление, а Кристиян Петков заведе дело за клевета срещу колегата си, първото заседание на което е насрочено за 19 април. Запитан какво мисли за поднесените му от Желязков извинения, "войводата" бе категоричен, че все още не е получил такива лично от него.
"Едва след това ще реша какво да правя по-нататък", уточни Петков.

Друг момент от пресконференцията на Светломир Желязков бе обяснението му по повод заеманото от него общинско жилище. Той обясни, че от 1996 година е настанен в такова заедно с майка си и двамата като крайно нуждаещи се. На 16 декември 2009 година двамата получават кметска заповед да го освободят.
"Обжалвахме заповедта, спечелихме делото, а съдът дори осъди Общината да заплати 310 лева. Последва и второ решение на Върховния административен съд, което оставя в сила решението на Старозагорския административен съд. Това са фактите, при мен всичко е редовно", каза още Светломир Желязков и допълни, че договорът за настаняване е на името на майка му, но това не е проблем, тъй като тя само работи, а не живее в Италия. На журналистически въпрос знае ли колко крайнонуждаещи се семейства чакат да влязат в общинско жилище, старейшината от "Нова сила" не можа да отговори. Желязков не е семеен и няма деца.

Още новини