Начало Новини Актуално Общински съветник от Стара Загора си иска дареното обзавеждане на партиен клуб

Общински съветник от Стара Загора си иска дареното обзавеждане на партиен клуб

Актуално

Вчера беше първата сесия на Николай Миков като независим общински съветник в ОбС - Стара Загора. Още в началото на заседанието беше оповестено, че той напуска групата на "Атака", а зам.-общинският председател на партията Георги Георгиев поиска да напусне и местния парламент.

До дебати не се стигна и така националистите от 9 преди души в местния парламент, вече са само 3-ма.
Заявлението си за напускането на общинската група на "Атака" Миков депозира пред председателя на Общинския съвет на 23 ноември, а на същата дата е информирал бившите съмишленици, че ще си прибере дареното обзавеждане за партийния клуб на стойност около 10 000 лв. "Всичко, от ремонта до последния стол и дори табелата над вратата, е закупено с мои средства и имам съответните фактури", заяви той пред вестник Старозагорски новини. Бившият вече атакаджия нямало да кърти паркета и да руши, но щял да си прибери това, което може - бюра, столове, климатик...
Миков е поставил 7-дневен срок за връщане (или осребряване) на дарението и е категоричен, че в случай на отказ ще води съдебни дела. Вчера той съобщи още, че е изпратил заявлението си за напускане на партията до централата на "Атака" в София.
Специално заради шестия общински съветник, напуснал партия "Атака", вчера в Стара Загора беше и екип на телевизия СКАТ. Пред камерите Миков заяви, че нищо от предизборната програма на "Атака" не е изпълнено - нито внасянето на нов избирателен закон, нито разследване на имотите на Доган и обръчите от фирми. Той допълни, че доверието в Сидеров и обкръжението му е силно разклатено и че общинската организация в Стара Загора наброява в момента не повече от 40 души. Сериозни сътресения имало и в една от крепостите на националистите - Бургас. Там преди броени дни 10 от 13-те общински съветници на "Атака" напуснали групата си.

Още новини