Начало Новини Актуално Общински съветник от Стара Загора организира коледен турнир по футбол

Общински съветник от Стара Загора организира коледен турнир по футбол

Актуално

По инициатива на общинския съветник от партия "Движение за свобода и справедливост" Христо Асенов на 20 декември от 11:00 часа в залата на БСФС ще започне голям коледен турнир по футбол на малки вратички.

"Целта на турнира е интеграцията на ромското население в града на липите", сподели пред наш репортер старейшината. Похвалните усилия на Асенов са довели до участие в надпреварата на редица любителски отбори, между които тези на МВР - Стара Загора, "ВиК", старозагорския офис на НАП, над десет селски и квартални отбора, в това число от "Чумлека" и "Лозенец". Начален сигнал за откриване на турнира ще даде игривата музика на голям ромски оркестър, а  на терена ще си дадат среща представителният отбор на Общинския съвет в Стара Загора и отбор на роми-ветерани от футболен клуб "Берое". Сред общинарите ще видим лицата на изявени любители на футбола като Галин Михайлов, Валентин Вълков и Николай Шопов, а в редиците на ветераните ще играят Желязко Богданов, Боян Атанасов и Ганчо Германов. Самият Христо Асенов ще играе по едно полувреме за единия и за другия отбор, а за главен съдия на мача е поканен професионалният футболен рефер, народният представител Недялко Недялков.
Жребият за турнира ще бъде теглен в петък, на 17 декември, от 10:00 часа, пак в залата на БСФС. Ще бъдат раздадени награди за трите призови места, както и награди за най-добър нападател и най-добър вратар.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини