Начало Новини Актуално Общински съветници в Казанлък контра на кметско предложение за такса смет

Общински съветници в Казанлък контра на кметско предложение за такса смет

Актуално

Внесеният от кмета на Казанлък проект за такса "смет", която ще плащат казанлъчани от догодина, е с подвеждащ текст. Такова е становището на ръководството на Общинския съвет в Казанлък. Местният парламент трябва да дискутира внесеното предложение и да вземе решение по него идния понеделник (13 декември), на поредното заседание на ОбС.

Според представителите на всички политически групи в Съвета,  предложението за увеличение на таксата е без нужните според закона финансови разчети. Те не са съгласни местният налог да бъде увеличен по време на криза. Акцент в дискусията на ръководителите на групи бе да се избере най-справедливият способ за изчисление - дали таксата да се формира на килограм смет, или на промил, пише вестник Старозагорски новини.
На предстоящото заседание ще се обсъжда въпросът за обявяването на село Крън за град, отношенията с побратимените градове - Надканижа в Унгария и Сент Ерблен във Франция, както и поставянето на две паметни плочи - на съпругата на капитан Петко Войвода - Радка Кравкова, която е от Казанлък.

Още новини