Начало Новини Актуално Общински съветници от ВМРО дойдоха на сесия в четнически униформи

Общински съветници от ВМРО дойдоха на сесия в четнически униформи

Актуално

Изключително впечатляваща атракция на вчерашната 55-а сесия на Общински съвет - Стара Загора, беше облеклото на двамата общински съветници от групата на ВМРО Кристиян Петков и Антон Андонов. Двамата левенти бяха облечени с пълно четническо облекло, в т.ч. запасани с пищови.

"Облякохме хайдушките униформи в знак на протест и за да предупредим предателя на Общинския съвет Тенчо Руканов, че не може да се държи така безотговорно към нас - каза Кристиян Петков. - Преди три месеца поискахме, както се полага по Правилник и по Закона за местното самоуправление, групата на ВМРО да има места като група в малкия парламент. Председателят Руканов се прави на "щипана мома"... Направихме всичко възможно в отношенията си с ГЕРБ да бъдем лоялни и коректни, но за съжаление не срещаме същото отношение. Просто искаме в залата за сесии да ни се предоставят две места едно до друго. Нямаме претенции, можем да бъдем на задните редове, но трябва да имаме лесна комуникация. Ако Руканов не се съобрази с исканията ни, ще предприемем и други действия."
Атракцията продължи с намеса на общинската полиция, която след дълги уговорки убеди войводите да издадат оръжието, за да започне сесията. Петков и Андонов оставиха пищовите си на кръст пред слисания поглед на председателя Руканов, който помоли охраната да ги изнесе от залата, информира вестник Старозагорски новини.
При уточняване на дневния ред инж. Румяна Присадашка, шеф на групата на ГЕРБ, помоли Кристиян Петков и Антон Андонов да оттеглят внесеното от тях предложение за трасиране на урегулирани поземлени имоти и улици в кв.84 - разширение "Лозенец", тъй като не отговоря на изискванията по ЗУТ. Естествено войводите отказаха и се произведе дискусия. Всички взели отношение съветници от ГЕРБ, БСП и "Новото време", в това число и зам.-кметът Димитър Динев, се произнесоха положително върху направеното предложение - да се спре хаосът с незаконно строителство в ромския квартал "Лозенец", да се покаже на живеещите там законният път и че щом има заявени желания от гражданите да строят, администрацията да посочи данъчните оценки за отстъпено право на строеж (в квартал 84) и се премине към следващите процедури. Предложението обаче не събра необходимия вот при гласуването.

Още новини