Начало Новини Актуално Общински съвет - Казанлък е ответник по две дела

Общински съвет - Казанлък е ответник по две дела

Актуално

В съдебен спор са призовани да участват част от казанлъшките старейшини в края на тази седмица. На 29 януари е първото заседание по делото, заведено от заместник-кметицата по образоването Юлияна Палазова. Тя съди Общинския съвет на Казанлък за дискриминация на база обществено положение и ограничаване на правата й като заместник-кмет.

Повече от половин година вече Палазова няма право да се изказва и да докладва на заседания на Общинския съвет, след като местният парламент със свое решение я отстрани от деловия президиум на съвета.

Спорът ще се гледа в Комисията за защита от дискриминацията в София. На него са призовани освен жалбоподателката, като ответници председателят на Общинския съвет и шефовете на политическите групи в него, пише вестник Старозагорски новини.
До 1 месец се очаква на първа инстанция да бъде решено делото срещу Бюджет '2009 на Община Казанлък. Това съобщи председателят на Общинския съвет в Казанлък Васил Самарски. Съдебният спор бе повдигнат от кмета на общината Стефан Дамянов, който възрази срещу част от решенията в миналогодишния бюджет.
В четвъртък миналата седмица бе второто заседание на съда по казуса и стана ясно, че жалбата срещу решението на съветниците не е оттеглена.

Още новини