Начало Новини Актуално Общински лидер на ВМРО - БНД: С проектa Първанов се очертава политически парадoкс

Общински лидер на ВМРО - БНД: С проектa Първанов се очертава политически парадoкс

Актуално

По всичко личи, че сред участниците в т. нар. "проект Първанов" ще видим личности, които сега са отломки от една или друга политическа сила и в момента търсят политическа протекция, за да останат в публичното пространство. Така общинският лидер на ВМРО - БНД в Стара Загора и член на националното ръководство на "войводите" Кристиян Петков коментира решението на ВМРО - НИЕ да участва в организираната от президента дискусия на 11 ноември.

Очаква се на тази дата да бъде оповестено създаването на "Движение АБВ", идеята за което дълго време циркулираше в политическото пространство.
"ВМРО - НИЕ се създаде от хора от нашата партия, които през октомври миналата година се отцепиха от нея и начело с Петко Атанасов регистрираха отделна партийна структура", поясни Кристиян Петков.
Той допълни, че най-вероятно това е един от техните поредни опити да останат, по неговите думи, в "политическата лодка".
Членът на централното ръководство на "войводите" напомни, че още миналата седмица то е излязло със специална декларация, в която между другото се казва, че ВМРО предлага на президента, вместо да се занимава с непривично за длъжността му партийно строителство, да свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което да бъдат приети ясен план и отговорности за икономическото развитие на страната ни в следващите години. Според ВМРО пред страната ни се очертавала бюджетна криза, свързана както с опасността от неизпълнение на бюджета за настоящата година, така и с продължаващата агония около мъртвородения според воеводите бюджет за следващата.
"В същото време държавата ни на практика не съкращава разходи и реформите постоянно се отлагат, въпреки всички пропагандни тези на управляващите", бе категоричен Петков.
Именно това според него била реалната заплаха за сигурността на страната ни в условията на кризисна ситуация в икономиката.
Коментирайки по-обстойно проекта "Първанов", Кристиян Петков изтъкна, че повечето от решилите да участват в него политици били доскоро с дясно мислене, а самият проект нямало как да не бъде ляв, като се има предвид личността на създателя му.
"Очертава се политически парадокс, който ще обърка дори политолозите, да не говорим за обикновения гражданин като избирател", иронично обобщи общинският лидер на ВМРО.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини