Начало Новини Актуално Общинската администрация на Стара Загора бори стреса с туризъм

Общинската администрация на Стара Загора бори стреса с туризъм

Актуално

Укрепването на здравето на служителите в общинската администрация в Стара Загора бе реализирано с най-ефективната форма - планинарството и стремежът към повече движение. Мотивът за действие на ръководството на Община Стара Загора бе заложен в приетата програма "Антистрес", в която намира достойно място и туризмът.

С подкрепата на кмета проф. Светлин Танчев и с прякото ръководство и участие на секретаря Николина Горова е създадена планинарска група "Общинар" от служители в администрацията. Вече трети месец между 20 и 30 служители провеждат двудневни походи във високата планина.
Основна цел са нeколкочасовите пеши-преходи с изучаване на природата, опазване на животинския и растителния свят и, разбира се, разтоварване от отрицателните, натрупани в работното ежедневие, емоции. В планината има веселие, шеги и закачки. Така се създават неформални комуникации в екипа и се утвърждават нови механизми за взаимодействие между различните йерархични нива, пише вестник Старозагорски новини.
Вече три пъти туристите от Общината са били на хижите в Стара планина - "Българка" - през септември, "Русалка" - през октомври, и "Химик" - през ноември. Планинарите - стари и начинаещи, са ентусиазирани като малки деца. Никой от тях не се нуждае вече от агитация - в съзнанието им са гледките от приказната ни природа, удоволствието от доказването на своите сили в мъгла и дъжд, чудните със своята атмосфера вечери в хижите - песните и хората! Плановете за бъдещи прояви са един емоционален момент, отразен в очите на тези хора, обединени от едно градивно дело!

Още новини