Начало Новини Актуално Общината в Раднево ще работи с един заместник на кмета

Общината в Раднево ще работи с един заместник на кмета

Актуално

До месец, най-много до месец и половина общинската администрация в Раднево ще разбере дали кметската институция може да намали драстично броя на заместник - кметовете, коментира кметът на миньорския град д-р Юлиан Илчев.

На 16 септември кметът освободи двама от заместниците си в секторите "Евроинтеграция" - Александър Иванов, и в "Социални дейности" - Валентин Герасимов, на основание чл.39, ал.4 от ЗМСМА. Тяхното освобождаване е извършено във връзка с провежданата оптимизация на работата на общинската администрация в Раднево, припомня вестник Старозагорски новини.
"Носят се слухове, че двамата вече бивши мои заместници са освободени под натиска на партия ГЕРБ", каза още д-р Илчев.
Той обаче категорично опроверга тази версия, като приведе за пример факта, че в община Стара Загора има трима зам.-кметове, а в община Раднево, която е много по-малка от тази на областния град - също трима.
"Засега единствен мой заместник остава Георги Коев в сектора "Икономика и финанси", но максимум до месец и половина, ще видя дали работата ще върви само с него и тогава ще направя нужната равносметка", допълни кметът на Раднево. Той обясни, че именно затова няма да постави на днешната (б.р. - вчерашна) сесия на Общинския съвет в Раднево въпроса за промяна структурата на администрацията или за избор на нови заместници.

Още новини