Начало Новини Актуално Общината чисти центъра на Стара Загора от павилиони

Общината чисти центъра на Стара Загора от павилиони

Актуално
Стара Загора

23 малки търговски обекта и 11 павилиони за вестници в град Стара Загора ще бъдат затворени, обяви пред медиите вчера общинският съветник от "Нова сила" Спас Пашов.  „Пресметнете колко хора ще останат без работа в тази криза“, добави той.

От 5-6 будки за продажба на всекидневната преса и на списания, разположени по ларгото между комплекс "Верея" и редицата кафенета от другата страна, ще остане само 1“, твърди Пашов. Обяснението било, че белите барачки били грозни и не можели да правят достатъчно оборот.
Ще бъдат затворени и малките обекти за продажба на дюнери и печени картофи в долната част на парк "Пети октомври", обяви още общинският съветник. Обяснението за премахването им било, че плащат твърде ниски цени от 6 лв. на квадратен метър.

„Несериозно звучи, нека цените им се актуализират и заведенията да останат“, призова Спас Пашов. Той отхвърли подобни аргументи и за затварянето на кафене "Виктория" пред бившето кино "Ж. Диманов", което загрозявало мястото и пречело на магазините зад него, както и на дървеното кафененце "Панорама" северно над спирката срещу Пето ОУ, което пък "бодяло очите" на стопанисващите пицарията "Царя".
„Общинската администрация иска твърде високи цени за временните търговски обекти“, заяви още Спас Пашов. На заседанието на Постоянната комисия по териториално селищно развитие и транспорт са гласувани наполовина по-ниски ставки от предложените от администрацията 40 лв. на кв. метър за първа зона. Нашата идея е за заведения за обществено хранене и закуски да се плаща по 20 лв. на кв. м за първа зона и съответно по 15, 10, 7 и 4 лв. за по-отдалечените квартали, разясни Пашов. За обектите за хранителни и пакетирани стоки пък цените са съответно от 15 до 3 лв. в низходяща градация.
„Дори двукратно намалените цени са пак високи, според мен, в тази криза“, категоричен бе съветникът от "Нова сила".

Информация: вестник Новината

Още новини