Начало Новини Актуално Община Стара Загора започна мащабна строителна програма

Община Стара Загора започна мащабна строителна програма

Актуално

община Стара Загора мащабна строителна програмаКметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа възлагателно писмо за започване на рехабилитация на тротоарните настилки на ул. Ген. Гурко и благоустрояването на три околоблокови пространства – на бул. Хр. Ботев 126, ул.В. Левски 2 и бл. 27 в кв. Казански. Стойността на ремонтните дейности е близо 832 000 лева, а срокът за изпълнението им е 60 дни. Изпълнител е Обединение Пи Ес – Стара Загора.

Ремонтите по ул. Ген. Гурко ще обхванат участъка от Пето основно училище до бул. Св. Патриарх Евтимий. Едновременно с това ще бъдат оформени джобове по някои от спирките на градския транспорт, за да не пречат на движението спрелите автобуси.

Община Стара Загора стартира мащабна инфраструктурна програма за промяна на облика на областния град. От миналата седмица започна подмяна на базалтовите плочки по централния булевард Цар Симеон Велики в участъка от ул.Х. Д. Асенов до бул. Св. Патриарх Евтимий. Предстои да бъде подновена пътната настилка на булеварда от бившето кино Ж. Диманов, до пешеходната зона и от бул. Св. Патриарх Евтимий до Мототехника. Ще се работи и по озеленяването на булеварда. Стойността на целия ремонт е 1,5 млн. лева Изцяло ще бъдат подменени тротоарните плочките на ул. Иван Шишман, ул. Х. Д. Асенов, около Шесто основно училище.

От общинското ръководство се надяват ремонтите в централната градска част да приключат до края на есента. Предстои одобрение на проект и за булевардите Хр. Ботев и Ген. Столетов, които ще бъдат преасфалтирани нацяло. Ще се работи едновременно с ВиК, за да не се налага разкопаване в скоро време. Ремонтите ще се правят на участъци, защото засягат основните градски артерии и не може да бъдат затворени едновременно. От администрацията на кмета Живко Тодоров призовават гражданите да проявят търпение и разбиране за шума от машините и праха от разкопаните улици. Амбицията на кмета е Стара Загора да придобие изцяло нов, европейски облик.

До 5 октомври ще бъде готов изцяло обновеният общински пазар, където ще бъдат подменени и тротоарите. Предстои събарянето на сградата на стария общински съвет. Теренът ще бъде преустроен в площад със зелени площи като естествено продължение на Градската градина. Ремонти ще се правят не само в центъра, а и в кварталите. Предвидени са средства за водопровод и канализация на ул. Верешчагин в кв. Самара, където жителите никога не са имали качествено водоснабдяване. Предстои завършване на канализацията на кв. Кольо Ганчев, на АПК и на с. Богомилово и изграждането на един голям колектор на ул. Боруйград.

В процес на изграждане в момента са 10 детски площадки в различни части на града.

Още новини