Начало Новини Актуално Община Стара Загора участва в Международна туристическа борса

Община Стара Загора участва в Международна туристическа борса

Актуално
Стара Загора представя туристическия си потенциал

Община Стара Загора участва за 7-ми път в Международната туристическа борса Ваканция и Спа Експо 2011, което се провежда от 17 до 19 февруари 2011 година в Националния дворец на културата в София, съобщиха от пресцентъра на общината.

На изложението Община Стара Загора ще представи възможностите за туризъм, като специално сме подготвили предложения за ученически туризъм с посещение на различни обекти и с участие в ателиетата на Регионален исторически музей и Куклен театър. При проявен интерес, ще подготвим конкретни оферти с местна туристическа фирма, имаме цени и готовност за участие и от няколко хотели – информира Петя Ацинова, началник на отдел Туризъм, лицензи, контрол и защита на потребителите в Община Стара Загора.

На щанда на Община Стара Загора ще се предлага информация за атрактивната програма Уикенд в музея, за интересни обекти в града, за хотели. За втора поредна година щандът на Община Стара Загора е в националния щанд на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, в който са представени и други, над 20 общини от страната.

През тези 27 години Ваканция и Спа Експо е едно от най-добрите изложения на българската  туристическата индустрия. Както всички подобни изложения и Ваканция и Спа Експо е място за среща на професионалистите от сферата на туризма, където те могат да установят полезни контакти и  осъществят успешен бизнес. В рамките на  няколко дни многобройните посетители на борсата  получават възможност да  се запознаят  с нови и привлекателни оферти за пътуване и почивки директно от извора.

Организатор на Изложението е Прим Експо, под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, и в сътрудничество със Софийски туристически район, Българската асоциация на туристическите агенции, Българската туристическа камара, Българската  хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции, Съвета по туризма – София, Националния дворец на културата. През 2010 година участваха над 340 изложители от България и 20 други страни.
Тази година българските участници за 239, а от чужбина – 49, от Гърция, Турция, Израел, Индия, Тунис и др. страни.

За 2010 г. постъпленията от туристически такси в община Стара Загора са 176 000 лв. С тези средства се реализира всяка година Общинска програма за развитие на туризма. Програмата за 2011 г. бе представена на заседание на Консултативния съвет по туризъм в Общината, а предстои да бъде утвърдена на сесия на Общински съвет – Стара Загора.

Още новини