Начало Новини Актуално Община Стара Загора участва в европроект за ролята на културата в регионалните политики

Община Стара Загора участва в европроект за ролята на културата в регионалните политики

Актуално
Стара Загора проект роля на културата в регионалните политики

Община Стара Загора си партнира с организации от 11 европейски държави по проект Роля на културата и културното наследство в регионалните политики за устойчивост на туризма (CHARTS), финансиран по Оперативна програма за междурегионално сътрудничество INTERREG IVC. На 6 и 7 декември в Бургас ще се проведе среща-семинар на партньорите по проекта - Сдружението на общините от Югоизточен регион, в което членуват още общините Бургас, Сливен и Ямбол.

Община Стара Загора ще участва в уъркшоп Ефективно партньорство с представяне на партньорството с общините Нова Загора и Раднево за подготовка и съвместно изпълнение на проекта Античното наследство на Тракия с финансиране от Оперативна програма Регионално развитие и 5% съфинансиране от трите общини, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

По време на двудневния форум със свои презентации ще се включат още Регионалният борд по туризъм Pafos (Кипър), Туристическа асоциация Vidzeme (Латвия), Общините Сливен, Ямбол и членове на Сдружение на общините от ЮИР.

Събитието ще се проведе на 7 декември 2012 г. от 9,30 до 17,30 часа в зала Георги Баев в Културен център Морско казино, Бургас.

Целите на проекта са да се наградят и да се използват постиженията, методите, резултатите, политиките и стратегиите на предишни проекти и инициативи в областта на културата, наследството и стратегиите за устойчиво развитие на туризма и да се трансферират съответните добри практики между участващите региони на европейско ниво, като важна добавена стойност към ефективното формулиране и изпълнение на регионални политики, както и да допринесат за постигане на договореностите от Лисабон и Гьотеборг. Общият бюджет на проекта е 1,492 млн. евро, от които 95 320 евро са средствата, насочени за развитието на Югоизточен регион на България.             

Важен момент от форума е организираната среща между представители на туристическия бранш от България, Гърция, Кипър, Латвия и Швеция, по време на която ще се даде възможност за представяне на туристическия продукт от всяка страна, както и създаване на нови бизнес контакти.

Още новини