Начало Новини Актуално Община Стара Загора стартира кампания за набиране на помощи

Община Стара Загора стартира кампания за набиране на помощи

Актуално
Община Стара Загора

Община Стара Загора обявява кампания за набиране на помощи за хората в бедстващите райони на страната. Поради големия брой запитвания от граждани се открива пункт, който ще бъде разположен в зала Фоайе на Община Стара Загора. Той ще започне работа в 10.00 часа на 9 февруари. През следващите дни ще бъде отворен от 8.30 до 17.30 часа.

Постъпилите дарения ще бъдат описвани и предавани в дирекция Социално подпомагане в града, след което ще бъдат извозвани до Община Харманли и от там разпределяни между нуждаещите се хора. По последна информация в бедстващите райони хората имат нужда от гумени ботуши, зимни обувки, дебели чорапи, топли дрехи, одеяла, постелъчно бельо. В пункта в Община Стара Загора няма да се приемат хранителни продукти и пари.

Има открита сметка към БЧК за дарения на средства. Тя е на Български Червен кръст Уникредит Булбанк АДBG64UNCR76301078660913,
UNCRBGSF.

Онези граждани, които имат желание да дарят храна и хранителни продукти, могат да го направят в поделението на БЧК в Стара Загора на адрес бул. Руски 54. Приемат се храни със съответните търговски документи, съдържащи име на продукта, дата на производство, партиден номер, необходимо е съответствие на продуктите с етикета. Тези храни могат да постъпват от лицензирани и регистрирани складове за разпространение на хранителни продукти, както и от обекти за търговия на дребно с хранителни продукти, притежаващи необходимите търговски документи.

Община Стара Загора призовава всички институции и граждани да се включат в кампанията и да покажат съпричастност към хората в нужда, съобщиха от пресцентъра. 

Още новини